kezdőlap / Főétel / nap receptje - 2021. november 25. csütörtök
Bakonyi sertésszelet Farfalle tésztával
Bakonyi sertésszelet Farfalle tésztával
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 ek zsír
  • só, bors
  • 2 ek liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 1 gerezd fokhagya
  • 2 tk pirospaprika
  • 500 ml víz
  • 1 csipet majoránna
  • 150 g tejföl
  • 1 tk keményítő

A hússzeleteket kicsit kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és ugyanabban a serpenyőben zsíron elősütjük, közepes hőmérsékleten kérget sütünk mindkét oldalukra. A visszamaradt szafton üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Ezután rárakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, paprikát és a zúzott, felaprított fokhagymát.

Elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 200 ml vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával és addig rotyogtatjuk, amíg egy szaftos alapot nem kapunk.

Ekkor rárakjuk a húst és felöntjük a maradék vízzel. Lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha megpuhult a hús, a tejfölt elkeverjük a keményítővel és belekeverünk pár evőkanál szaftot, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön. Rottyantunk rajta egyet és visszatesszük a lepirított gombát. 

West Pannon Audiovizuális Klaszter