kezdőlap / Nagyvilág
2021. november 23. kedd

Több Fülöp-szigeteki kutatóhellyel és felsőoktatási intézménnyel is szorosabbra fűzi kapcsolatait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE).

2021. november 21. vasárnap

Egy palesztin fegyveres tüzet nyitott Jeruzsálem óvárosában vasárnap reggel. Négy embert megsebesített, mielőtt a biztonsági erők agyonlőtték - jelentette a katonai rádió vasárnap.

2021. november 11. csütörtök

Benyújtotta lemondását csütörtökön az Andrej Babis vezette cseh koalíciós kormány.

2021. november 4. csütörtök

Nagy-Britanniában 30 éve a legalacsonyabb októberi autóeladást mérték az idén, részben mert a termelést visszavetette az autóipart globálisan érintő csiphiány.

2021. október 25. hétfő

Az Európai Unió az újabb telepes lakások tervezett építésének leállítására szólította fel Izraelt, hangsúlyozva, hogy mindez a nemzetközi jogba ütközik, és az Izrael és az önálló palesztin állam egymás mellett élésén alapuló kétállami békés megoldás elérésének akadályát jelenti - jelentette ki az Európai Unió külügyi szolgálatának (EEAS) szóvivője hétfőn.

2021. október 22. péntek

Közös, kétpárti kisebbségi kormány alakításáról kezdődtek tárgyalások pénteken Romániában a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) között.

2021. október 15. péntek

Milos Zeman cseh államfőt ezentúl csak az látogathatja meg a prágai Központi Katonai Kórházban, aki erre az elnök kezelőorvosától előzetes engedélyt kap - jelentette be pénteken a cseh rendőrség.

2021. október 8. péntek

Az áramszolgáltatás csökkentésével fenyegette meg Franciaország pénteken Jersey szigetét a Brexit következményeként a francia halászhajókra vonatkozó új szabályokat illetően kialakult újabb vita miatt.

2021. szeptember 30. csütörtök

Egy év szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a párizsi büntetőbíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfőt (2007-2012) a 2012-es elnökválasztási kampányának törvénytelen finanszírozása miatt.

2021. szeptember 22. szerda

Az életművét leginkább jellemző, mintegy 2000 fotót ajándékozott a cseh államnak Josef Koudelka világhírű cseh fényképész - közölte a cseh kulturális minisztérium.

«
1
2
3
4
5
...
8
9
»
West Pannon Audiovizuális Klaszter