kezdőlap / Nagyvilág
2022. október 2. vasárnap

A brutális energia- és üzemanyagárak rekordszintű inflációt okoztak az elmúlt időszakban Németországban, emiatt egyre kevesebb pénzt tudnak félretenni a németek. A következő hónapokban pedig még drágább lesz a rezsi, ezért már a középosztálybeliek sem lesznek képesek félretenni a hideg időszak beálltával. Nem elég, hogy eleve magasabb lesz az áram és a gáz ára, a német kormány erre egy új gázadót is rárakott, emiatt egy átlagos négytagú háztartásnak az alapszolgáltatáson felül még 500-600 eurót is ki kell fizetnie illetékként. 

Bővebben: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/08/rezsikatasztrofa-fenyegeti-a-nemet-haztartasokat

Forrás: MN

2022. október 2. vasárnap

A német és francia rendőri vezetők attól tartanak, hogy utcai zavargások, erőszakos tüntetések, fosztogatások kezdődhetnek. Nem véletlenül szivárogtatják ki a rendvédelmi szervek félelmeit jelző elemzéseket. A nyugati jóléti állam modellje napjainkban kerül a legnagyobb nyomás alá a második világháború óta. Ez a fenyegetés már nem egyszerű szociá­lis problémaként fog megjelenni, ehhez ugyanis társulni fog egy kulturális, vallási és ideológiai törésvonal is.

Bővebben:  https://magyarnemzet.hu/velemeny/2022/09/nyugat-europa-gazdasagi-valsag-radikalis-szelsosegekkel

Forrás: MN

2022. október 2. vasárnap

Nehéz hónapot zárt a belga gazdaság, a legfrissebb adatok szerint ugyanis közel ötven éve nem volt ilyen mértékű  pénzromlás és drágulás, mint 2022 szeptemberében. A Statbel belga statisztikai hivatal által közzétett statisztika azt mutatja, hogy az infláció idén az augusztusban regisztrált 9,94 százalékról szeptemberben tovább fokozódott, és jócskán túllépve a 10 százalékot, 11,27 százalékra nőtt.

Bővebben: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/10/fel-evszazada-nem-latott-inflacioval-nez-szembe-belgium?utm_campaign=2022-10-01&utm_medium=email&utm_source=magyarnemzet_napi_hirleve  

Forrás: NM

2022. október 1. szombat

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az ügyben nyilatkozva nem tartotta kizártnak, hogy szabotázs történt.

2022. október 1. szombat

A Nemzetek Ligája őszi fordulóiban a magyar csapat először Németországba látogatott, majd hazai pályán fogadta Olaszországot. Lipcsébe egy magántúra keretében kísértük el a válogatottat, és a városban is szétnéztünk kicsit.

2022. július 20. szerda

Egyhangúlag megszavazta szerdai ülésén a lengyel szenátus a Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról szóló jogszabálytervezetet, így a szejm július eleji jóváhagyását követően a törvény most már csak Andrzej Duda elnök aláírására vár.

2022. július 4. hétfő

Közel a brassói nemzetközi repülőtér átadása, már csak egyetlen művelet, a virtuális irányítótorony üzembe helyezése hiányzik - közölte a Maszol.ro hírportál hétfőn Adrian Vesteát, a Brassó megyei tanács elnökét idézve.

2022. június 8. szerda

Magyarország mindent megtesz azért, hogy Ukrajnában béke legyen, készek voltunk áldozatokat hozni, öt uniós szankciós csomagot támogattunk, a hatodikat azzal a feltétellel, hogy az Oroszországot sújtó olajembargó nem vonatkozik a vezetékes szállításra, mert az katasztrofális következményekkel járt volna Magyarország számára - jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Strasbourgban, az MTI-nek adott sajtónyilatkozatában.

2022. május 15. vasárnap

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint jelenleg nem lenne sok értelme a tárgyalásnak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

2022. május 15. vasárnap

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban a NATO álláspontja továbbra is egybeesik a magyar nemzeti érdekkel, miszerint mindent meg kell tenni azért, hogy a konfliktus ne terjedjen tovább Ukrajna határán - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Berlinben a védelmi szövetség külügyminisztereinek informális tanácskozásán.

«
1
2
3
4
5
...
11
12
»
2022. szeptember 29. csütörtök
2022. augusztus 5. péntek
West Pannon Audiovizuális Klaszter