kezdőlap / Desszert - édesség / nap receptje - 2022. augusztus 6. szombat
Csokoládéba mártott mogyorós -mandulás korongok
Csokoládéba mártott mogyorós -mandulás korongok
  • 12 dkg vaj
  • 30 dkg kristálycukor
  • 15 dkg cukrozott narancshéj
  • 10 dkg pirított mogyoró és mandula, durvára vágva
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg liszt
  • 20 dkg pirított mogyoró és mandula vegyesen durvára őrölve
  • 10 dkg 70%-os olvaszott étcsokoládé

kikenéshez

  • zsír vagy vaj

10 dkg vajat cukorral, narancshéjjal, a durvára vágott magvakkal és a tejszínnel állandó kevergetés közben felforraljuk.

Azután a tűzről lehúzzuk, a lisztet és az őrölt magvakat belekeverjük. A masszát lehűtjük és a zsírral megkent vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra, kiskanál segítségével diónyi halmokat rakosgatunk egymástól 3 ujjnyi távolságra.

A halmokat kissé szétlapítjuk, majd 180 C-os sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még langyosan lapáttal felszedjük és lefelé fordítva rácsra tesszük. Amikor a korongok kihűltek az olvaszott csokoládéval bevonjuk.

West Pannon Audiovizuális Klaszter