kezdőlap / Keszthely
Keszthely
2023. november 28. kedd

Újra maszkot kell viselni a látogatóknak és egy beteghez egy ember mehet be.

2023. november 7. kedd

A Balaton, a természet szépségének erejéről győződhetnek meg azok, akik ellátogatnak a Balaton Színházba. A tó egyik szerelmese, Eszes István fotókiállítása pénteken nyílt meg és a hónap végéig látogatható.

2023. október 15. vasárnap

Több mint 200 fa ültetését tervezi a keszthelyi önkormányzat az idei évben. A Keszthely a fasorok városa című program keretében több utcában is pótolják a csemetéket, emellett teljesen új fasorokat is létesítenek.

2023. szeptember 19. kedd

Pálinkafőző üstöket, csutorákat, poharakat állítottak ki a Balatoni Múzeumban. A Pálinkás emlékek című tárlat a Néprajzi Látványtár gyűjteményét mutatja be az érdeklődőknek.

2023. szeptember 4. hétfő

Egy 1933-as Talbot Le Mans-nal gyarapodott a Helikon Kastélymúzeum gyűjteménye. A páratlan gépjárműcsodát Lakatos Ferenc gyűjtő ajánlotta fel, aki korábban már 5 autót adott a múzeumnak. A sportkocsi piaci értéke 360 millió forint.

2023. augusztus 4. péntek

Ismét megnyílt a borutca a Balaton-parton. 31. alkalommal szervezték meg a Zalai Borcégér-Keszthelyi Borünnepet, a város egyik legnépszerűbb programját.

2023. augusztus 3. csütörtök

Szezonális ellenőrzést tartott a Balatonnál a Nébih. A padlótól kezdve a berendezési tárgyakon keresztül a dolgozók higiéniáját is vizsgálták. Összességében jó eredmény született, nem kellett éttermet bezárni. Tíz éve folyamatosan zajlanak az ellenőrzések. Az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal célja, hogy a vásárlók, a vendégek biztonságos, jó minőségű ételt kapjanak.

2023. július 20. csütörtök

Átadták a Helikon Teniszcentrumot. A multifunkcionális rekreációs park célja nemcsak a vendégek, hanem a helyiek és a térségbe érkezők turisták sportolási lehetőségének biztosítása, mely csaknem 541,5 millió forintból valósult meg. A létesítmény nemzetközi bajnokságok rendezésére is alkalmas, így nagyban hozzájárul a sportturizmus fellendüléséhez is a városban.

2023. július 5. szerda

A zenei produkciók mellett kiemelt figyelmet kapnak az irodalmi és kulturális programok, valamint a felelős állattartás. Idén a KeszthelyFest csatlakozhatott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz.

2023. július 4. kedd

A héten kezdődik a KeszthelyFest. A négy nap során Presser Gáborral, Fábry Sándorral és Bán Jánossal is találkozhat a közönség. A zenei produkciók mellett kiemelt figyelmet kapnak az irodalmi és kulturális programok, valamint a felelős állattartás. Idén a KeszthelyFest csatlakozhatott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz.

2023. november 30. csütörtök
2023. november 25. szombat
2023. november 24. péntek
West Pannon Audiovizuális Klaszter