2022. október 4. kedd

Assisi Szent Ferenc ünnepén, október 4-én 1931 óta ünneplik az állatok világnapját. A ferences rend alapítója nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s az egész, bennünket körülvevő világ szeretetét hirdette. A legenda szerint prédikált a madaraknak, megszelídítette és testvérének nevezte a gubbiói vérengző farkast. A világnap felhívja a figyelmet az ember-állat együttélés fontosságára, hiszen általuk boldogabb lesz az életünk, és számtalan módon segítik mindennapjainkat.

 

2022. október 4. kedd

Hana Tovarkova, a cseh hírközlési hatóság (CTU) elnökének meghívására a V4 országok hírközlési hatóságainak elnökei egyeztettek aktuális hírközléspolitikai kérdésekről szeptember 22-23-án Prágában.

2022. október 2. vasárnap

Vízválasztó lehet a következő időszak a hazai és az európai kertészeteknek is. A megnövekedett inputköltségeket eddig sikerült beépíteniük az átadási árakba, ráadásul itthon a háztartások növekvő vásárlóereje is hozzájárult ahhoz, hogy a kereslet az emelkedő árak ellenére se essen vissza.

2022. október 1. szombat

A GYAC evezőseinél hagyomány, hogy a klub utánpótlás korosztályokba tartozó sportolói, és az egyesület vezetői együtt köszöntik a sikereket elért felnőtt evezősöket.

2022. október 1. szombat

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a hét helyszínen állandóan működő hulladékudvar mellett idén kilenc városrészben üzemeltetett kihelyezett hulladékudvart Győrben képviselői megrendelésre.

2022. szeptember 29. csütörtök
2022. augusztus 5. péntek
West Pannon Audiovizuális Klaszter