kezdőlap / Regionális Hírek / Közélet / A Látássérültek Vas Vármegyei Egyesülete júniusban sem maradt programok nélkül
2024. június 24. hétfő 07:38
A Látássérültek Vas Vármegyei Egyesülete júniusban sem maradt programok nélkül

Június elején került megrendezésre a Stromfeldi Családi Nap, melyre az egyesület is meghívást kapott.

A program a család- és gyermekközpontúságáról ismert, ezért az egyesületet képviselő tagok igyekeztek ennek jegyében összeállítani a megjelenésüket.

A gyerekeket színezőkkel, vakvezető kutyákat ábrázoló matricával, különféle édességeket tartalmazó zsákbamacskával és a kézműves klub által készített termékekkel várták.

Az érdeklődők betekintést nyerhettek a Braille írás rejtelmeibe, sőt lehetőségük nyílt az egyéni (Braille) névjegykártya készítésére, a vakvezető kutyákkal való ismerkedésre, valamint a kifejezetten a látássérültek számára átalakított játékok és társasjátékok kipróbálására is.

A vakok és gyengénlátók mindennapi életviteléhez tartozik többek között a különböző használati tárgyak felismerése, valamint az öltözködés is.

Az érdeklődők bekötött szemmel kipróbálhatták milyen nehéz lehet olykor egy cipő ki-befűzése, a zoknik összepárosítása, illetve egy dobozba nyúlva az egyes használati tárgyak megismerése is.

A Látássérültek Vas Vármegyei Egyesülete köszönetet mondott a szervezőknek, amiért lehetőséget biztosítottak számukra a helyszínen való megjelenésre.

Forrás: Látássérültek Vas Vármegyei Egyesülete

West Pannon Audiovizuális Klaszter