kezdőlap / Rövidhírek / Vasárnap reggel több mint 100 helyszínre riasztották a tűzoltókat
2021. december 12. vasárnap 11:27
Vasárnap reggel több mint 100 helyszínre riasztották a tűzoltókat

Vasárnap reggel már több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a viharos szél miatt - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleményben.

Elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak, vezetékek miatt hívták a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyékből érkezett.    

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több területre is riasztást adott ki a viharos szél és a hóátfúvás miatt - figyelmeztetett Dóka Imre tűzoltó őrnagy, az OKF helyettes szóvivője.    

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait, útnak indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról, a viharos szélben kellő óvatossággal haladjanak. Ha pedig bajba jutott embert, sérült közművet látnak, jelezzék a 112-es telefonszámon.

Fotó: halasmedia.hu

2022. október 4. kedd

Assisi Szent Ferenc ünnepén, október 4-én 1931 óta ünneplik az állatok világnapját. A ferences rend alapítója nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s az egész, bennünket körülvevő világ szeretetét hirdette. A legenda szerint prédikált a madaraknak, megszelídítette és testvérének nevezte a gubbiói vérengző farkast. A világnap felhívja a figyelmet az ember-állat együttélés fontosságára, hiszen általuk boldogabb lesz az életünk, és számtalan módon segítik mindennapjainkat.

 

2022. október 4. kedd

Hana Tovarkova, a cseh hírközlési hatóság (CTU) elnökének meghívására a V4 országok hírközlési hatóságainak elnökei egyeztettek aktuális hírközléspolitikai kérdésekről szeptember 22-23-án Prágában.

2022. október 2. vasárnap

Vízválasztó lehet a következő időszak a hazai és az európai kertészeteknek is. A megnövekedett inputköltségeket eddig sikerült beépíteniük az átadási árakba, ráadásul itthon a háztartások növekvő vásárlóereje is hozzájárult ahhoz, hogy a kereslet az emelkedő árak ellenére se essen vissza.

2022. október 1. szombat

A GYAC evezőseinél hagyomány, hogy a klub utánpótlás korosztályokba tartozó sportolói, és az egyesület vezetői együtt köszöntik a sikereket elért felnőtt evezősöket.

2022. október 1. szombat

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a hét helyszínen állandóan működő hulladékudvar mellett idén kilenc városrészben üzemeltetett kihelyezett hulladékudvart Győrben képviselői megrendelésre.

2022. szeptember 29. csütörtök
2022. augusztus 5. péntek
West Pannon Audiovizuális Klaszter