kezdőlap / Rövidhírek / Sikerek kéz a kézben: évek óta eredményes az egyetem és a győri evezősök együttműködése
2022. október 1. szombat 14:40
Sikerek kéz a kézben: évek óta eredményes az egyetem és a győri evezősök együttműködése

A GYAC evezőseinél hagyomány, hogy a klub utánpótlás korosztályokba tartozó sportolói, és az egyesület vezetői együtt köszöntik a sikereket elért felnőtt evezősöket.

Ezúttal a GYAC elnöke, Papp Oszkár valmint a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpont vezetője dr. Gyömörei Tamás fogadta a közelmúlt világversenyeiről éremmel hazatért válogatott kiválóságokat. A legnagyobb tapsot az Európa-bajnoki aranyérmes és világbajnoki második Szabó Bence kapta, de hozzá hasonlóan beírta magát a győri evezés történelmébe Fehérvári Eszter, Fazekas Fanni, Szigeti Roland és Szöllősi Balázs is, hiszen a GYAC-osok korosztályos világversenyeken és egyetemi kontinensbajnokságon is kiemelkedően szerepeltek.

A klub idei legkiemelkedőbb eredményeit Szabó Bence szállította, aki a szolnoki Furkó Kálmánnal párban megvédte Európa-bajnoki címét könnyűsúlyú kettesben, majd a világbajnokságon ezüstérmes lett ez a duó. A fiúk olimpiai versenyszámban is szeretnének bizonyítani.

“Sűrű időszakon vagyok túl, szerencsére kiemelkedő eredményekkel, kell egy kis pihenő, hogy ezt fel tudjam fogni. A magyar evezésnek minden szép sikerre szüksége van, főleg, ha azok világbajnokságon, vagy Európa-bajnokságon elért érmek. Természetesen gondolkodunk abban is, hogy olimpiai számban is induljunk, az idei évnek is úgy mentünk neki, hogy versenyzünk könnyűsúlyú kétpárban is, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. Újra megpróbáljuk, hiszen jó párost alkotunk Kálmánnal, akivel többnyire Szolnokon edzünk, de vannak győri felkészülési időszakok is” – beszélt a jövő terveiről Szabó Bence.

A GYAC U23-as, és felnőtt evezősei a Széchenyi István Egyetem hallgatói, akik az intézménytől minden támogatást megkapnak ahhoz, hogy a tanulás mellett az élsportban is helytálljanak.

“Az egyetemek világában az egyéni sportágak között legtöbben az evezésben versenyeznek. Szerencsére mi ehhez időben tudtunk csatlakozni. Nyolc-tíz éve keresett meg bennünket a győri egyesület, elkezdtük az együttműködést, és beigazolódott a döntés helyessége. Érdemes volt az evezésbe enegriát, forrásokat, szakmát, időt fektetni, hiszen a sportsikerek messzire viszik az egyetem jó hírét nemzetközi szinten is. Az utóbbi idők remek eredményei már annak is köszönhetők, hogy kiemelten támogatjuk az élsportolókat. Egyrészt nem szeretnénk, hogy választási kényszerben legyenek diploma és élsport között, lehet a kettőt együtt is művelni. Másrészt, ez már jelentős anyagi ösztöndíjban, tanulmányi kedvezményben, kollégiumi elhelyezésben megnyilvánuló támogatás. Úgy látszik ennek híre ment és a hallgatók keresik a Széchenyi István egyetemet, hogy diplomaszerzés mellett magas szinten sportolhassanak is” – mondta dr. Gyömörei Tamás.

Az idei a győri evezés közel százötven éves fennállásnak legjobb éve, hiszen a GYAC-nak  2022-ben van már felnőtt Európa-bajnoki aranyérme, felnőtt világbajnoki ezüstérme, U23-as vb-ezüstérme, valamint egyetemi Európa-bajnokságon négy második és egy harmadik helye is.

“Ez minden idők eddigi legjobb eredménye a klub történetében, nem beszélve arról, hogy a hazai bajnokságban idén is a GYAC lett az év evezős klubja. Sikeres az együttműködésünk a Széchenyi István Egyetemmel, sehol a világon nincs olyan egyetem, ahol ennyire könnyen elérhető egy evezős klub, hiszen mi gyakorlatilag az intézmény szomszédságában vagyunk, ez óriási előny. Nem csak a felsőoktatásban vagyunk jelen, hanem az általános és középiskolákban is igyekszünk megkedveltetni a sportágat a fiatalokkal. Mi vagyunk az országban ez egyetlen evezős egyesület, amelynek a világjárvány idején sem csökkent a létszáma” – beszélt a sikerekről Papp Oszkár a Győri Atlétikai Club elnöke, az evezősök korábbi szakosztályvezetője.

 

Szerző: Nagy Roland

2022. november 24. csütörtök

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket.

2022. november 24. csütörtök

Idén is megrendezték a Szép Magyar Beszédért Szavalóversenyt. Az elmúlt 26 évben több mint 1300 diák vett részt a megmérettetéseken. Az alapítványi programnak ezúttal is a Fejér György Városi Könyvtár adott otthont. Idén rekordszámú, 78 keszthelyi és környékbeli diák jelentkezett a versenyre.

2022. november 21. hétfő

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyfélszolgálati irodájában 2022. november 16. - 2022. december 02. között iroda felújítás lesz, ezért az ügyfélszolgálati szolgáltatásaink ezen időszakban részlegesen lesznek elérhetőek.

2022. november 15. kedd

Pénteken érkezhet az első havazás - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani.

2022. november 15. kedd

Több mint 20 évre is börtönbe kerülhet az a férfi, aki két idős nőt is kirabolt Budapesten.

West Pannon Audiovizuális Klaszter