kezdőlap / Rövidhírek / Rendőrök gyűjtöttek a menhely lakóinak
2022. október 4. kedd 12:21
Rendőrök gyűjtöttek a menhely lakóinak

Assisi Szent Ferenc ünnepén, október 4-én 1931 óta ünneplik az állatok világnapját. A ferences rend alapítója nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s az egész, bennünket körülvevő világ szeretetét hirdette. A legenda szerint prédikált a madaraknak, megszelídítette és testvérének nevezte a gubbiói vérengző farkast. A világnap felhívja a figyelmet az ember-állat együttélés fontosságára, hiszen általuk boldogabb lesz az életünk, és számtalan módon segítik mindennapjainkat.

 

Az ünnep alkalmából a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a kapitányságok munkatársai gyűjtést szerveztek az Állatmenhelyen élő állatoknak. Az adományokat ma délelőtt Nagy Péter, az „Emberek az Állatokért” alapítvány képviselője vette át.

Szabó Csaba őrnagy, a Bűnmegelőzési Osztály vezetője portálunknak elmondta:

Megyénk rendőrsége kiemelt figyelmet fordít az állatok védelmére, a felelős állattartásra. „Igyekszünk eljárni azokkal szemben, akik állatkínzást követnek el. Sajnos előfordulnak ilyen esetek, bár nem nagy számban. Fontosnak tartjuk a prevenciót, a felnövekvő generáció szemléletformálását, így amikor gyerekekkel, fiatalokkal találkozunk, mindig elmondjuk, hogy az állattartás bizony felelősséggel jár. Ez a figyelemfelhívás volt a célja a gyűjtésnek is. Kollégáinkat arra kértük, hogy eledelekkel, vitaminokkal, játékokkal támogassuk a menhelyet, ők pedig az első hívó szóra mellénk álltak. Reméljük, hogy adományainkkal segíthetjük az itt élő állatok ellátását.”

A jeles eseményhez kapcsolódva a Győri Állatmenhely szombaton nyílt napot tart. „Olyan programokat igyekszünk összeállítani, ami érdekes lehet az állatbarátoknak. Próbáljuk azokat is megszólítani, akik még nem jártak nálunk. Vannak, akik azért nem mernek kijönni, mert sajnálják a kutyákat, cicákat, s aztán, ha mégis rászánják magukat, meglepődnek. Mert ugyan kennelben, bezárva vannak, de alapvetően békések, jókedvűek, mindenki szereti őket, sokan simogatják, sétáltatják őket. Ekkor megváltozik az először idelátogatók hozzáállása, és általában rendszeres támogatóink, segítőink lesznek. Most is azt reméljük, hogy újabb családok kapcsolódnak be mindennapos tevékenységünkbe. Nekünk fontos a nyitott működés, és a közös gondolkodás az állatvédelemről” – tájékoztatta a Győr+ Médiát Nagy Péter, a telep vezetője.

A menhely jelenleg teltházzal működik. Várólista van, természetesen az életveszélyben lévő állatok soron kívül, azonnal bekerülhetnek.

Forrás: Győr+

 

2022. november 28. hétfő

A Roth Gyula Erdészeti Technikum tanulói nagygyakorlatukat töltik a tanerdőben.

2022. november 24. csütörtök

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket.

2022. november 24. csütörtök

Idén is megrendezték a Szép Magyar Beszédért Szavalóversenyt. Az elmúlt 26 évben több mint 1300 diák vett részt a megmérettetéseken. Az alapítványi programnak ezúttal is a Fejér György Városi Könyvtár adott otthont. Idén rekordszámú, 78 keszthelyi és környékbeli diák jelentkezett a versenyre.

2022. november 21. hétfő

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyfélszolgálati irodájában 2022. november 16. - 2022. december 02. között iroda felújítás lesz, ezért az ügyfélszolgálati szolgáltatásaink ezen időszakban részlegesen lesznek elérhetőek.

2022. november 15. kedd

Pénteken érkezhet az első havazás - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani.

West Pannon Audiovizuális Klaszter