kezdőlap / Rövidhírek / Nincs korlátozva a betegekkel való személyes találkozás az alapellátásban
2022. május 3. kedd 08:54
Nincs korlátozva a betegekkel való személyes találkozás az alapellátásban

A háziorvosi és a házi gyermekorvosi ellátásban a koronavírus-járvány első hulláma során elrendelt korlátozó intézkedéseket az emberi erőforrások minisztere már két éve, 2020. május 4-étől visszavonta, így az alapellátásban semmilyen, a betegellátást, illetve a betegekkel való személyes találkozást érintő intézkedés nincs hatályban - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden.

Az NNK honlapján azt írták: az egészségügyi szolgáltatási tevékenységet az alapellátásban (is) az erre vonatkozó jogszabályok és a szakmai szabályok betartásával kell végezni. Ennek megfelelően egyebek mellett biztosítani kell a személyes találkozást és a betegvizsgálat lehetőségét a betegek részére, ami vonatkozik a koronavírus-gyanús betegekre is.

Ha a beteg állapota indokolja, a háziorvos az otthonában keresi fel őt - tették hozzá.    A védőoltás továbbra is elérhető a kórházi oltópontokon, de kérhető a háziorvostól is - jelezték.

A védőoltások (Covid-19, influenza) beadására tekintettel feltétlenül szükséges a háziorvosok helyszíni jelenlétének biztosítása a rendelőintézetekben - közölték.

Címlapkép: dehir.hu

2023. május 6. szombat

Három gluténmentesnek hirdetett, tallér típusú termék visszahívásáról döntöttek a forgalmazók, mert glutént tartalmaznak - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-t.

2023. április 24. hétfő

Klebelsberg Központ közleménye szerint hétfőn minden középfokú felvételi eljárásban érintett, tankerületi központ által fenntartott középfokú köznevelési intézmény a honlapján közzé teszi az iskolába felvett, fel nem vett, illetve elutasított tanulók végleges listáját.

2023. április 17. hétfő

Változékony idő várható a héten, élénk, olykor megerősödő széllel és többórás napsütéssel, valamint 20 Celsius-fok körüli maximumokkal.

2023. április 17. hétfő

Megújult a világ első kriptongyára Ajkán, ami multikulturális központként működik majd a jövőben.

2023. április 15. szombat

Egy első, egy második és egy harmadik helyezéssel zárták a Pápai Úszó SE növendékei az országos úszó diákolimpia ’A’ kategóriás döntőjét. Tapsonyi Bálint egy arany-és egy ezüst-, Bérczi Bengedúz egy bronzérmet szerzett.

2023. május 26. péntek
2023. május 26. péntek
2023. május 24. szerda
2023. május 24. szerda
2023. május 16. kedd
2023. május 9. kedd
2023. május 3. szerda
West Pannon Audiovizuális Klaszter