kezdőlap / Rövidhírek / Bejelentette új szuborbitális űrhajóját a Virgin Galactic
2021. május 15. szombat 10:39
Bejelentette új szuborbitális űrhajóját a Virgin Galactic

Miközben tegnap minden kíváncsi tekintet a Starship SN11 repülésére szegeződött, a Virgin Galactic lerántotta a leplet legújabb fejlesztésű szuborbitális űrhajójáról, a VSS Imagine-ről. A Virgin cégcsoporttól megszokhattuk, hogy látványos animációkat, terveket, elképzeléseket vázolnak fel az űrturizmusban és űriparban betölteni kívánt szerepükkel és járműveikkel kapcsolatban, sajnos azonban az elképzelések megvalósítása egyelőre továbbra is várat magára.

 

A Virgin cégcsoporttól megszokhattuk, hogy látványos animációkat, terveket, elképzeléseket vázolnak fel az űrturizmusban és űriparban betölteni kívánt szerepükkel és járműveikkel kapcsolatban, sajnos azonban az elképzelések megvalósítása egyelőre továbbra is várat magára.

Habár a Virgin Orbit vállalat nemrégiben sikeres küldetést hajtott végre a LauncherOne küldetés keretében, a Virgin Galactic nevet viselő űrturizmusra specializálódott vállalkozás egyelőre nem tudott komolyabb sikereket felmutatni.Minden bizonnyal ezen kívánnak változtatni a 2021. március 30-án bemutatott új szuborbitális járművük, a VSS Imagine segítségével.

A gép tükröződő festést kapott, moduláris felépítésüknek köszönhetően pedig karbantartásukat próbálják leegyszerűsíteni, a teljesítmény növelése mellett és repülőterenként évi mintegy 400 repülést céloznak meg vele.

Fotó: A VSS Imagine. Forrás: Virgin Galactic

2021. szeptember 30. csütörtök

Olasz és német kutatók genetikai elemzéssel kiderítették az etruszkok eredetét, az ókori nép Róma megalapítása előtt a legjelentősebb civilizációt hozta létre a mai Olaszország középső részén.

2021. július 5. hétfő

Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén.

2021. június 7. hétfő

Újabb dinoszauruszfajt azonosítottak paleontológusok Ausztráliában, a mintegy 90 millió éve élt hatalmas, 30 méter hosszú titanoszaurusz maradványait Queensland állam délnyugati részén találták még 2007-ben.

2021. május 27. csütörtök

Az idén több mint ezer kilométeren kezdődhetnek útfelújítási munkák, ez a tavalyinak a kétszerese - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Győrújbaráton (Győr-Moson-Sopron megye), ahol átadták a Nyúl és Ménfőcsanak közötti összekötő utat, amelynek több mint hét kilométerét korszerűsítették.

2021. május 19. szerda

Átadták Tatán szerdán a KOMBIbike kerékpárkölcsönző rendszert, amelynek járműveit öt szlovák és négy magyar településen lehet használni. Egyidejűleg átadták a Bringapark Program részeként az ország legnagyobb kerékpáros pumptrack pályáját.

West Pannon Audiovizuális Klaszter