kezdőlap / Rövidhírek / Átrendeződés vár az uniós zöldségpiacra
2022. október 2. vasárnap 13:33
Átrendeződés vár az uniós zöldségpiacra

Vízválasztó lehet a következő időszak a hazai és az európai kertészeteknek is. A megnövekedett inputköltségeket eddig sikerült beépíteniük az átadási árakba, ráadásul itthon a háztartások növekvő vásárlóereje is hozzájárult ahhoz, hogy a kereslet az emelkedő árak ellenére se essen vissza.

Az előttünk álló hónapokban azonban számos kihívást kell leküzdeniük az ágazat szereplőinek annak érdekében, hogy továbbra is versenyképesen tudjanak termelni.A termelési költségek drasztikus emelkedése ellenére a hazai kertészetek viszonylag kedvező időszakot tudhatnak maguk mögött. A növekvő kiadásokat be tudták építeni az átadási áraikba, ezért nagyobb veszteségek nélkül vészelték át az utóbbi hónapokat. Az előttünk álló időszak, főként a tél és a jövő évi tavasz tartogathat kellemetlen meglepetéseket a termelőknek. Ledó Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) zöldségalosztályának vezetője lapunknak elmondta: európai viszonylatban is csökken a vásárlóerő, a lakosság igyekszik takarékoskodni. A termelési költségek emelkedése azonban nem állt meg, sőt a műtrágya és az energia az előző hónapokhoz viszonyítva is sokat drágult. 

Bővebben: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/10/atrendezodes-var-az-unios-zoldsegpiacra 

Forrás: MN

2022. november 28. hétfő

A Roth Gyula Erdészeti Technikum tanulói nagygyakorlatukat töltik a tanerdőben.

2022. november 24. csütörtök

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket.

2022. november 24. csütörtök

Idén is megrendezték a Szép Magyar Beszédért Szavalóversenyt. Az elmúlt 26 évben több mint 1300 diák vett részt a megmérettetéseken. Az alapítványi programnak ezúttal is a Fejér György Városi Könyvtár adott otthont. Idén rekordszámú, 78 keszthelyi és környékbeli diák jelentkezett a versenyre.

2022. november 21. hétfő

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyfélszolgálati irodájában 2022. november 16. - 2022. december 02. között iroda felújítás lesz, ezért az ügyfélszolgálati szolgáltatásaink ezen időszakban részlegesen lesznek elérhetőek.

2022. november 15. kedd

Pénteken érkezhet az első havazás - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani.

West Pannon Audiovizuális Klaszter