kezdőlap / Rövidhírek / A V4-es hírközlési hatóságok eszmecseréje
2022. október 4. kedd 12:16
A V4-es hírközlési hatóságok eszmecseréje

Hana Tovarkova, a cseh hírközlési hatóság (CTU) elnökének meghívására a V4 országok hírközlési hatóságainak elnökei egyeztettek aktuális hírközléspolitikai kérdésekről szeptember 22-23-án Prágában.

A találkozón Dr. Koltay András elnök és Kajzinger Ervin nemzetközi igazgató képviselte az NMHH-t.

Az egyeztetésre Csehország uniós elnöksége időszakában került sor, ahol a cseh, lengyel (UKE), magyar és szlovák (RU) hatóságok vezetői megvitatták a hatóságaik előtt álló legfontosabb szakmai kihívásokat, az uniós szabályozás nemzeti implementációját, illetve nyílt internet szabályozásából fakadó aktuális nemzeti feladatokat. Ezen túl áttekintették a következő BEREC Plenáris ülésén felmerülő kérdéseket úgymint a BEREC 2030-as stratégiáját (amelyről egyeztetett álláspontot fognak képviselni) és a hatóságok függetlenségével kapcsolatos teendőket.

A szlovák hatóság vezetőjének kérése alapján az NMHH támogatni fogja a RU-t az „open access”-el kapcsolatos hazai gyakorlat és a Kódex implementációjával kapcsolatos tapasztalatok megosztásával.

 

Forrás: NMHH

2022. november 28. hétfő

A Roth Gyula Erdészeti Technikum tanulói nagygyakorlatukat töltik a tanerdőben.

2022. november 24. csütörtök

Az aszály, az üzemanyagárak, a minimálbérek és a gabonaárak emelkedése egytől-egyig nehéz helyzetbe hozta a haltermelőket.

2022. november 24. csütörtök

Idén is megrendezték a Szép Magyar Beszédért Szavalóversenyt. Az elmúlt 26 évben több mint 1300 diák vett részt a megmérettetéseken. Az alapítványi programnak ezúttal is a Fejér György Városi Könyvtár adott otthont. Idén rekordszámú, 78 keszthelyi és környékbeli diák jelentkezett a versenyre.

2022. november 21. hétfő

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyfélszolgálati irodájában 2022. november 16. - 2022. december 02. között iroda felújítás lesz, ezért az ügyfélszolgálati szolgáltatásaink ezen időszakban részlegesen lesznek elérhetőek.

2022. november 15. kedd

Pénteken érkezhet az első havazás - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani.

West Pannon Audiovizuális Klaszter