kezdőlap / Rövidhírek / A Magyar Népmese Napja a könyvtárban
2023. szeptember 27. szerda 06:31
A Magyar Népmese Napja a könyvtárban

Közhírré tétetik kicsiknek, nagyoknak, asszonyoknak, embereknek, hogy szeptember havának 30. napján szombaton mese délelőtt tartatik a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

Lesznek itt mesék, láttok itt lencsét, kitárja kapuit a kézműves udvar, Hencidától Boncidáig tart a mesés hétpróba, majd harangszóig tartó vigasság veszi kezdetét.

E jeles esemény egybeesik a mindnyájunk szívének kedves Benedek Elek születése napjával. Ő arra tette fel életét, hogy összegyűjtse nemzetünk népmesekincsét, s azt megossza velünk.

A rendezvény 9-12 óráig tart.

9-12 óra Mesés hétpróba, kézműves udvar

10:15 óra A csillagszemű juhász – Lang Rudolf interaktív mesejátéka

11 óra Néptánc bemutató és Táncház a Pápai református Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziuma néptáncosainak közreműködésével.

Jöjjön hát mindenki, városunk apraja-nagyja eme jeles nagy napra a könyvtárba, hisz a mese kortalan.

Aki nem hiszi járjon utána!

Dátum:2023.09.30. 09:00

Helyszín:Jókai Mór Városi Könyvtár

Cím: Fapiac tér 14. Pápa

2024. június 7. péntek

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. június 7. péntek

Szentkirályi Alexandra visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, és támogatóit arra kéri, szavazzanak Vitézy Dávidra. A Fidesz-KDNP jelöltje ezt pénteken reggel jelentette be közösségi oldalán.

2024. május 29. szerda

Újabb 28 darab Corvina digitális másolata vált elérhetővé az Országos Széchényi Könyvtár Corvinákat bemutató honalapján. Az OSZK célja, hogy Mátyás a világban szétszóródott korvináit felkutassák és a digitalizáció révén Mátyás király Corvina könyvtára újra Budán legyen.

2024. május 6. hétfő

Bánfalvi Péter amatőr csillagász egy izgalmas bemutatóval érkezik a Csillagleső Esték rendezvényére, melynek témája ezúttal a Hold lesz.

2024. május 2. csütörtök

Terelt útvonalon közlekednek egyes Volánbusz járatok városunkban május 4-én 9:30 és 12:00 között rendezvény miatt.

West Pannon Audiovizuális Klaszter