kezdőlap / Rövidhírek / 81 éves Halász Judit
2023. október 7. szombat 14:25
81 éves Halász Judit

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 1942. október 7-én született.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. Fél év elteltével Várkonyi Zoltán meghívta vendégnek a budapesti Vígszínházba, majd a következő évadtól leszerződtette. Azóta is a Vígszínház tagja - immár 50 éve -, mely Magyarország legnagyobb prózai színháza. Közel negyven filmben és számtalan tévéjátékban szerepelt. Számos lemeze jelent meg, melyeken nemcsak énekel, hanem mesét, verset mond. A legnagyobb sikert azzal aratta, hogy műfajt teremtett: magyar költők verseit énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében - gyerekeknek. Több aranylemeze, platina és gyémánt lemeze is van. Dalaiból sok ezer koncertet adott már Magyarországon. A Vígszínházban már hagyomány, hogy minden karácsony előtt három vasárnapon énekel családoknak.

Férje Rózsa János filmrendező. Egy fiuk van, Tamás, aki 1971-ben született, kutatóvegyész. A színésznőnek három unokája van.[6] Korábban megküzdött a mellrákkal és egy komoly májbetegséggel. 1996-ban súlyos balesete volt, elütötte egy rendőrautó. Több helyen szenvedett koponyatörést, egy hétig kómában volt.

Forrás: Info Szigetköz.hu

2023. november 30. csütörtök

Elítélete a bíróság azt a két férfit, akik kifosztottak egy alvó utast a villamoson a Móricz Zsigmond körtérnél. Egy szemtanú a telefonjával fel is vette az esetet. Az egyik elkövető korábban is volt már büntetve – felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és életveszélyt okozó testi sértés miatt.

 

2023. november 14. kedd

Drónversenyt rendeztek az Óbudai Egyetemen. A kisebb méretű szerkezeteket fiatal mérnökök fejlesztették.

2023. október 30. hétfő

Elindult a Kaszás Attila-díj közönségszavazása.

2023. szeptember 27. szerda

Közhírré tétetik kicsiknek, nagyoknak, asszonyoknak, embereknek, hogy szeptember havának 30. napján szombaton mese délelőtt tartatik a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2023. szeptember 19. kedd

Az Írók Alapítványa-Széphalom Könyvműhely és a Magyar Írószövetség könyvbemutatója lesz a Benczúr Házban.

Közreműködik a kötet szerkesztője, Mezey Katalin költő, műfordító, az MMA rendes tagja.

2023. november 30. csütörtök
2023. november 25. szombat
2023. november 24. péntek
West Pannon Audiovizuális Klaszter