kezdőlap / Regionális Hírek / Közélet / Újra megnyílik a látogatók előtt a vörsi betlehem
2021. november 15. hétfő 11:39 - Vörs
Újra megnyílik a látogatók előtt a vörsi betlehem

Vörsön advent első vasárnapjára készül el az Európa-hírű betlehem, a jeles ünnepi látványosság november 28-tól 2022. január 23-ig lesz látogatható.

Az érvényes járványügyi szabályok betartása mellett fogadjuk a látogatókat - mondta Deák Tamás polgármester.

- Már most van érdeklődés, több kiránduló csoport jelezte látogatási szándékát.

- A betlehem minden nap 9-17 óra között tekinthető meg, kivéve december 24-ét, a szentestét megelőzően délben zár a templom, majd 22 órakor kezdődik az éjféli mise. Advent vasárnapjain 14 órakor kezdődnek a szentmisék, környékbeli vendég papok celebrálásával. Programokkal is készülünk, a vasárnapi miséket követően a helyi Bábtáncoltatók adnak hagyományőrző műsort. Advent harmadik vasárnapján a marcali ifjúsági zenekar, a negyedik vasárnapon pedig Vörs-Balatonszentgyörgy közös gitáros énekkara lép fel a misét megelőzően 13.30 órától.

Településünk más nevezetességeivel is várjuk a vendégeket, meg lehet tekinteni a Tájházat, a Tűzoltó Múzeumot. Helyi vendéglátó és kereskedelmi vállalkozó rendezésében két éve első ízben kapcsolódott a karácsonyváró időszakhoz adventi vásár, ez az idei kínálati tervben ismét szerepel.

Valamennyi naprakész tudnivaló a Vörsi Betlehem facebook oldalon található meg. Szabadtéren kínál ünnepi látványosságot immáron harmadik éve a településközpontunk parkjában berendezésre kerülő betlehem, impozáns épülete pályázati támogatásból létesült.

West Pannon Audiovizuális Klaszter