kezdőlap / Regionális Hírek / Sport / Sikeres évzárás a Vas Megyei Sporthorgász Versenysorozatban
2023. november 13. hétfő 17:45 - Vas vármegye
Sikeres évzárás a Vas Megyei Sporthorgász Versenysorozatban

Az idei év rendkívül izgalmas és sikeres volt a Vas Megyei Sporthorgász Versenysorozat számára, ahol mind a versenyzők, mind a hobbi horgászok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A sorozat 5 fordulóból állt, melyek között a különböző tavak és vízterületek adtak otthont a versenyeknek.

A hobbi kategóriában részt vevő felnőttek és ifik száma elérte a 45 főt, akik 4 fordulóban mérhették össze tudásukat. Az elszántság és a szenvedély mindenképpen megmutatkozott ezeken a versenyeken, ahol a horgászok nem csak a halakért, hanem egymás ellen is versenyeztek.

A versenyzők kategóriájában 21 pontszerző induló vett részt az 5 fordulóban. Az év első versenye áprilisban Gersekaráton kezdődött, majd folytatódott a Kéthatár-tó kupával a munka ünnepén. Az Abért-tó Kupa május közepén következett, majd június 18-án Magyarszecsődön került megrendezésre a hobbi horgászok záróversenye. A versenyzők szeptemberben, a lukácsházi Megyei Egyéni és Csapatbajnokság két fordulójával fejezték be "küzdelmüket".

Mindkét kategóriában a versenyzőknek legalább 3 fordulón kellett részt venniük az értékelésbe való bekerülésért. Az eredményeket kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak számolták be. Az azonos pontszám esetén a negyedik legjobb elért eredmény döntött, további egyenlőség esetén pedig az összfogás súlya volt a döntő tényező.

A versenysorozat végeredményei kategóriánként megtekinthető az alábbi linkekre kattintva:

Felnőtt hobbi kategória végeredmény

Ifjúsági hobbi kategória végeredmény

Versenyző kategória előzetes végeredmény

A versenysorozat nemcsak a horgászat szerelmeseinek nyújtott feledhetetlen élményeket, hanem erősítette a horgász közösséget is a Vas megyei területen.

A 2023-as év a megyei horgászversenyek értékelésében forradalmi változásokat hozott. A hagyományos adminisztrációt felváltotta az FCMS (Fishing Competition Manager System) rendszer, amely gyorsabb és hatékonyabb eredményeket kínál.

A Szövetség számára ez az újítás még kísérleti fázisban van, ezért kérik a versenyzőket, hogy különös figyelemmel tekintsék át az összesített eredménylistát, amelyet a megyei versenysorozat fordulói alapján állítottak össze.

 

Forrás: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

 

2023. november 30. csütörtök
2023. november 25. szombat
2023. november 24. péntek
West Pannon Audiovizuális Klaszter