kezdőlap / Regionális Hírek / Közélet / Már keresik az Év balatoni házát
2021. november 21. vasárnap 11:10 - Balaton
Már keresik az Év balatoni házát

A Balatoni Szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület felhívására lakóház-, üdülőingatlan-tulajdonosok, illetve középület-fenntartók nyújthatnak be pályázatot.

A térség minőségi építészetének népszerűsítése és megismertetése a célja idén is a Balatoni Szövetség (BSZ) és a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) pályázatának, amelyet – ahogyan a korábbi években – idén is támogat a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága.

A pályázat kiírói azokat a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén található építménnyel rendelkező tulajdonosokat vagy fenntartókat szólítják meg az építészetesztétikai versennyel, akik 2013. január 1. után vették használatba ingatlanjukat. A szerkesztőségünknek is megküldött pályázati kiírás alapján: Pályázni a korábbi évekéhez hasonlóan az Év balatoni lakóháza, középülete, nyaralóingatlana vagy gazdasági épülete cím elnyerésére lehet, egészen 2021. december 15-ig.

A három kategória első helyezettje egymillió forint pályadíjon osztozhat. A beérkezett pályamunkákat (megvalósult épületek tervei, az épületről és környezetéről készült fotók) a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Balatont közrefogó három megye főépítészeiből álló zsűri bírálja el. A pályázatra elektronikus úton lehet nevezni.

A kiírás részletei a pályázat hivatalos honlapján érhetőek el.

A múlt évben a dörgicsei Trombitásház, a mindszentkállai Borház, a badacsonyi Hableány étterem, illetve középület kategóriában a tihanyi kikötő épülete, a félszigeti település Civilek háza, és a füredi uszoda tervezője nyerte el a legszebb épület címet.

Címlapfoptó: Az év balatoni középülete címet 202 éveben a fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpont nyerte el Fotó: zaol.hu

West Pannon Audiovizuális Klaszter