kezdőlap / Regionális Hírek / Sport / Forgalomkorlátozásra kell számítani május 8-án Zala megyében
2022. május 5. csütörtök 07:32 - Zala megye
Forgalomkorlátozásra kell számítani május 8-án Zala megyében

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és üzemeltetőket, hogy a Giro d’Italia Grande Partenza Hungary 2022 kerékpárverseny lebonyolítása miatt a verseny teljes szakaszán útlezárások és megállási tilalmak lépnek életbe a megye területén, továbbá légtér korlátozás lesz érvényben, ennek megsértése szankciót von maga után.

A versenyzők 2022. május 8-án körülbelül 14 óra körül érkeznek Zala megyébe. A mezőny ezt követően a 61-es számú főúton érkezik 14 óra 15 perc körül Nagykanizsára, majd a Kaposvári úton halad, a Kórház utcai körforgalomnál a Kossuth Lajos tér felé fordul, ezután a Kisfaludy utcán halad a Csengery útra, onnan pedig a Fő út felé kanyarodik. Az útvonal a versenyt megelőzően 11 óra 45 perctől lezárásra kerül a járműforgalom elől körülbelül 14 óra 30 percig. Felhívjuk a figyelmet, hogy a lezárt útvonallal érintett területekre történő ki- és behajtás nem engedélyezett!

A versenyzők a Balatoni úton hagyják el Nagykanizsát és a 7-es számú főút irányába Zalasárszegen keresztül haladnak tovább, majd Galambok felé fordulnak, és a 7522-es számú úton áthaladnak Zalakaros, Garabonc, Nagyrada és Zalaszabar településeken. 

A pálya útvonala a Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén a következő útvonalon halad tovább, várhatóan 12 óra és 16 óra között:

  • Zalaszabar irányából a 7552-es számú mellékút, majd Esztergályhorváti belterületén a Deák Ferenc utca, Arany János utca.
  • Ezt követően Zalaapáti belterületén a Vörösmarty Mihály utca, majd Kossuth Lajos utca és a 75-ös számú főút, mellyel megérkezik a mezőny Alsópáhok területére. Ott végig a Dózsa György utcán, majd a Fő utcán, ezután a Kolping Hotel előtt jobbra kanyarodik a mezőny a Hévízi útra.
  • Ezt követően a 760-as számú főút és Hévíz Ady Endre utca körforgalmú kereszteződésében Hévíz, Ady Endre utcán haladnak tovább, melyen végig tekerve Keszthely-Kertváros Napfénysorra érkeznek meg.
  • Keszthely város előtt a 71-es számú főút és Hévízi út körforgalmából a 71-es számú főútra csatlakoznak Balatongyörök irányába. Keresztülmegy Gyenesdiás, majd Vonyarcvashegy belterületén, majd Balatongyörököt érintve a 71-es főúton elhagyják Zala megyét.

A forgalomkorlátozással érintett útszakaszokon rendőrök fogják segíteni a közlekedést. Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek! 

 

 

 

2022. augusztus 5. péntek
2022. július 4. hétfő
2022. július 4. hétfő
2022. május 2. hétfő
West Pannon Audiovizuális Klaszter