kezdőlap / Regionális Hírek / Kultúra / Fesztiválok, színház, strandsport Vonyarcvashegyen
2022. augusztus 29. hétfő 12:41 - Vonyarcvashegy
Fesztiválok, színház, strandsport Vonyarcvashegyen

Mindamellett, hogy a Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyen a vonyarcvashegyi Lido strand lett a Balaton idei legjobb fürdőhelye, a szórakoztató programok is hasonlóképpen igényes nyári kikapcsolódást nyújtanak.

Augusztus második fele is bőséggel ad még módot a vendégeknek, hogy megtapasztalják mi mindentől fénylik a Lido Strand superior szintű Kék Zászlóján az 5 csillag, mit jelent a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által adományozott Zöld Béka különdíj. Kényelem az autóval érkezőknek a közvetlen közeli nagy, ingyenes parkoló, a sokoldalú nívós családbarát szolgáltatás, a vendéglátóhelyek magas minőségi színvonala, a környezetbarát miliő, a sokrétű strandsport lehetőség és számos szórakoztató program.

- Immár hagyományosan házigazdái voltunk a napokban a Balaton Beach Rugby bajnokságnak, ahol 5 nemzet, 13 csapata vett részt, több mint 100 versenyzővel - említette Pali Róbert polgármester. - Nagy siker övezte a találkozót, mely egy nemzetközi torna része olyan nagyvárosok mellett mint Marseille, Hága, Porto, Lignano, Barcelona. A rendezvénynek a kezdet óta mi adunk otthont, évről évre több csapat vesz benne részt. Ugyancsak a strandunkon zajlott le nemrég a Strandkézilabda Országos Döntő, 3 napon át 24 csapat több mint 100 mérkőzést játszott. A csoportversenyek, a negyeddöntők után különösen izgalmasak voltak a helyosztók, a pályán és a nézők körében egyaránt. Tavaly a nyitó fordulót rendezhettük, idén már a döntőt, látva a nagy érdeklődést jövő évi újabb infrastrukturális beruházásokat fogunk végezni, többek közt bővítjük a lelátót.

A strandsport augusztus végére is tartogat még látványosságot:
- A Mozdulj Balaton programsorozatban résztvevő települések és strandok csapatainak részére szervezett záró találkozóra kerül sor nálunk 27-én, ennek is hagyományosan a Lido Strand a helyszíne - tette hozzá Pali Róbert.

A kulturális kínálatra tekintve a polgármester elmondta, hogy az Imre Sándor Szeretetszínház nyár elején tartott SzínMűHely táborában több mint 40 fő vett részt, társulati tagok és gyermekek, valamint a tapolcai SzögletesKerék Színház 12 felnőtt színésze együtt készült az idén indított Érték Vagy! program bemutatóira. A nyári évad előadássorozatát a Balaton-parti szabadtéri színpadon A padlás című musical nyitotta, bemutatásra került az Óz, a nagy varázsló zenés mesejáték, majd A dzsungel könyve, és a Valahol Európában musical. Az augusztus is tartogat még színházi élménykínálatot, 27-én Neil Simon Pletykák című bohózatát láthatja a közönség.

Fesztiválok sorában idén a XXIX. Vonyarci Boros Forgatag 5 napos programja kiemelkedően nagy vonzerőt jelentett kitűnő gasztronómiai kínálattal, színes kísérő műsorokkal. Akik esetleg nem vettek részt ezen a kulturális, kulináris rendezvényen pótolhatják, akik jól érezték magukat ismételten szerezhetnek még hasonló élményeket.

Augusztus 19-től 21-ig kerül megrendezésre a XVI. Bor- és Csemegeszőlő Fesztivál - emelte ki a közelgő eseményt Pali Róbert polgármester. - A fellépők közt lesz Paulina, a 2021-es X-Faktor második helyezettje, a világzenét játszó Cimbaliband együttes, a Dynamite Dudes rockabilly trió, a Petőfi Zenei Díjjal kitüntetett 4S Street zenekar. További augusztusi programunk lesz még 24-étől a VonyArts Folkart népzenei és világzenei tábor és fesztivál.

2022. szeptember 29. csütörtök
2022. augusztus 5. péntek
West Pannon Audiovizuális Klaszter