kezdőlap / Regionális Hírek / Közélet / Csütörtökön kezdődik az Egerszegi Advent
2021. november 23. kedd 11:17 - Zalaegerszeg
Csütörtökön kezdődik az Egerszegi Advent

Csütörtökön kezdődik a zalai megyeszékhelyen az Egerszegi Advent elnevezésű programsorozat - jelentette be Zalaegerszeg polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta: a közel 11 méteres karácsonyfát szerdán díszítik fel a városháza előtti téren. A kolorádói jegenyefenyőt Kozma Tibor ajánlotta fel a városnak, az örökzöldet 1992-ben, harmadik gyermeke születésének évében ültette el kertjében.    

A tervek szerint csütörtökön nyit a 30×15 méteres szabadtéri jégpálya is, amelyen ugyanolyan feltételekkel lehet majd korcsolyázni, mint a jégcsarnokban, tájékoztatott Hunyadi Bianka, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány elnöke. 

Az óvodások és a művészeti együttesek Mikulás- és karácsonyváró műsorokkal készülnek az Egerszegi Adventre. Balaicz Zoltán polgármester közölte: a programsorozat megrendezéséhez ismét csatlakoztak a helyi kereskedők, fiatal vállalkozók.     

Tóthné Prenner Beáta, a KISOSZ Zala megyei egyesületének elnöke elmondta: a kereskedők és vendéglátósok örömmel mondtak igent a hívó szóra, a karácsonyi vásár hétfőtől szombatig 9-19 óráig, vasárnap 9-18 óráig várja az érdeklődőket egyebek mellett kézműves termékekkel és gazdag gasztronómiai kínálattal.

Kelemen Attila, a Zalaegerszegi Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője kiemelte: hétköznap a zalaegerszegi óvodások lépnek fel a Dísz téri színpadon, s a szombati gyertyagyújtások alkalmával egyebek mellett Laposa Julcsi népzenész, a Kis-Hétrét, valamint a Takács Percussion ütőegyüttes szórakoztat. December 6-án délután pedig a Mikulás is végigvonul hintójával a Kossuth utcán.

Az Európa téren étellel-itallal várják a látogatókat, a Dísz téren felállított pavilonokban pedig karácsonyi díszeket, kézműves termékeket lehet majd beszerezni.

Címlapkép: Balaicz Zoltán polgármester (középen) a rendezvény szervezői ésvendéglátósai körében Fotó: Katona Tibor

West Pannon Audiovizuális Klaszter