2023. május 26. péntek
Toklászmező a vár lábánál kijelölt kutyafuttatóban
2023. május 24. szerda
A tárlat a forint történeti kamarakiállítását és a dél-alföldi hímzéseket foglalja magába.
2023. május 24. szerda
Megkezdte negyedik szezonját a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. Már az első napon sokan látogattak el a kedvencükkel a helyszínre. A létesítmény célja, hogy közös kikapcsolódási lehetőséget biztosíthasson embernek és állatnak egyaránt.
2023. május 19. péntek
A múlt században hordott tradicionális ruhadarabokat tekinthetik meg az érdeklődők a Thúry György Múzeum ma megnyitott új tárlatán.
2023. május 19. péntek
A pandémia lezártával is népszerűek az erdei kirándulások, de ez jó néhány kellemetlenséget is hordoz a kirándulóhelyek önkormányzatainak.
2023. május 26. péntek
Különleges kiállítás mutatja be az egykori Postapalota és az épület környezetének történetét a Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeumában. A tárlat az ikonikus épület tervezőjének, Sándy Gyulának is emléket állít.
2023. május 24. szerda
A 8–15 éves, iskolás korosztály mobiltelefon-használatát és online viselkedését vizsgálta egy újszerű komplex módszertannal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából a Fabricula kutatócég.
2023. május 24. szerda
Már nemcsak az erdőkben, de a városi parkokban is megjelentek a kullancsok. A vérszívók a lyme kór mellett vírusos agyvelő és agyhártyagyulladást is terjeszthetnek.
2023. május 24. szerda
Már több mint 10 ezer kottát és ritka zenetörténeti dokumentumot digitalizáltak az Országos Széchényi Könyvtár és a Haydneum közös kezdeményezésének köszönhetően. Többek között a Haydn kéziratos kottáit is közkinccsé teszik.
2023. május 24. szerda
A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) első közgyűlését tartotta ebben az évben az alkotmányos köztestület székházában, a Pesti Vigadóban május 24-én.
2023. május 24. szerda
A gyermekek szexuális kizsákmányolása ellen küzdő nemzetközi szövetség, az INHOPE közzétette a 2022-re vonatkozó éves jelentését.
2023. május 23. kedd
Emberek milliárdjainak lakhelye válhat élhetetlenné az éghajlatváltozás okozta példátlan hőmérséklet-emelkedés és szélsőséges időjárás miatt - írta a The Guardian című brit napilap egy friss tanulmányra hivatkozva.
2023. május 22. hétfő
A sugárterápiában és az onkológiában elért eredményekért és a brachyterápia (rövid távú sugárterápia) kiemelkedő fejlődéséért is az Országos Onkológiai Intézet szakembereit díjazta az Európai Sugárterápia és Onkológiai Társaság (ESTRO) bécsi kongresszusán a Tizenegy orvos képviselte az Intézetből Magyarországot az idei ESTRO szakmai szervezet rendezvényén.
2023. május 19. péntek
A Néprajzi Múzeum új épületét és annak homlokzati ornamentikáját állítja a középpontba a 18. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále magyar pavilonjának Reziduum - The Frequency of Architecture címmel megnyílt kiállítása.
2023. május 18. csütörtök
legkorábbi ismert héber Biblia 38,1 millió dollárért (13 milliárd forint) kelt el a Sotheby's New York-i aukcióján - jelentette az izraeli média csütörtökön.
2023. május 16. kedd
2023. május 9. kedd
2023. május 3. szerda
West Pannon Audiovizuális Klaszter